page_head_bg

Warta

Métode pamakean anu leres tina kaca panutup?Naon anu dilakukeun sareng kumaha éta jalanna?

Mikroskop mangrupa alat obsérvasi anu loba dipaké dina pangajaran, panalungtikan ilmiah jeung aspék séjén.Lamun maké mikroskop, aya "aksesori" leutik nu Bibuke lacks, nyaeta, kaca panutup.Teras kumaha urang kedah nganggo kaca panutup anu leres?

Kaca panutup kedah dibersihkeun sateuacan dianggo.Bisa dikumbah ku cai bersih, lajeng gently ngusap kalayan gauze atawa lawon lemes sejenna, nalika nyieun loading samentara, operasi bener "panutup" hambalan ieu gently nyokot kaca panutup jeung pinset, kalawan 45 ° Angle Dengdekkeun lalaunan nutupan. , Ku kituna hiji sisi kontak munggaran kalayan serelek on slide, lajeng lalaunan nempatkeun datar.Tujuanana nyaéta pikeun nyegah gelembung muncul dina handapeun kaca panutup.Pastikeun teu ngantep hawa di antara objék observasi jeung kaca panutup.Ieu bakal mangaruhan observasi.

Ku kituna sanggeus urang ngagunakeun kaca panutup, ogé kudu cleaned dina waktu beresih jeung ngusap garing dina raraga nyiapkeun pikeun pamakéan salajengna, kaca panutup bisa dipaké deui sabenerna, sanajan murah, jeung teu sabenerna hiji-waktu, dina waktu biasa kecap nu ngagunakeun. di imah mindeng nyeuseuh bersih panggih pikeun bilas ok

Upami aya réncang paménta anu langkung luhur, tiasa nganggo beberesih mesin cuci ultrasonik, tanpa mesin cuci ultrasonik, sareng bersih pisan, teras prosedur beberesih normal saatos ngumbah, teras nempatkeun wengi dina lotion asam kromat, teras bilas ku cai sulingan, éta Éta pisan praktis tur merenah tur éféktif métode.

Angka téh leutik, fungsi, tujuan utama kaca panutup dijieun ku observasi formasi bentuk pilem, pervious kana lampu, gampang pikeun niténan, tetep ketebalan sampel cair seragam lapisan datar, tujuanana pikeun leuwih hadé difokuskeun dina. Dina raraga nyieun mikroskop resolusi luhur, merenah pikeun ngagunakeun capillarity, nyieun nambahkeun sagala jinis réagen (noda, asam jeung uyah leyuran, jsb) nalika formasi gradién.Dina waktu nu sarua, kaca panutup ogé bisa maénkeun peran dina ngajaga specimen observasi tetep sarta tekanan datar, sarta ngajaga sampel tina lebu jeung kontak teu kahaja.Dina waktos anu sami, éta ogé ngahindarkeun kontaminasi lénsa obyektif ku cara ngarampa spésimen nalika lénsa obyektif ragrag.Dina mikroskop minyak-immersed atawa cai-immersed, tutup slides pikeun nyegah kontak antara solusi immersion jeung sampel.

Kaca panutup bisa affixed kana blok slide pikeun ngégél sampel sarta reureuh dehidrasi sarta oksidasi sampel.Budaya mikroba jeung sél bisa tumuwuh langsung dina kaca panutup saméméh disimpen dina slide, sarta sampel bisa permanén dipasang dina slide tinimbang slide.

Slides panutup datangna dina rupa-rupa lebar, panjangna sarta ketebalan.Biasana ukuranana pas dina wates slide mikroskop, biasana ukuranana 25 x 75mm.Slides panutup pasagi sarta buleud umumna 20 mm lega atawa leuwih leutik.Slider rectangular ukuran nepi ka 24 x 60mm sadia pikeun dibeuli.

Panutup slides loba sadia dina sababaraha ketebalan baku, dicirikeun ku angka:

No 0-0,05 ka 0,13 mm kandel

N *o*.* 1-1,13 ka 0,16 mm kandel

N *o*.* 1,5-0,16 ka 0,19 mm kandel

N *o*.* 1,5 H - 0,17 ka 0,18 mm kandel

No.2-0,19 ka 0,23 mm kandel

No 3-0,25 ka 0,35 mm kandel

No 4-0,43 ka 0,64 mm kandel

Ketebalan kaca panutup penting pikeun mikroskop resolusi luhur.Tujuan mikroskop biologis has dirancang pikeun slide kaca panutup ukuran 1,5 (kandel 0,17 mm) jeung dipasangan Gunung pikeun ngamankeun panutup kaca kana slide.Ngagunakeun slides panutup nu nyimpang tina ketebalan ekspektasi ieu bakal ngahasilkeun aberration buleud sarta ngurangan resolusi jeung inténsitas gambar.Target husus bisa dipaké pikeun spésimén Imaging tanpa kacasoca panutup, atawa bisa boga cingcin koreksi nu ngidinan pamaké pikeun adaptasi jeung ketebalan kaca panutup alternatif.

Kaca panutup muterkeun hiji peran penting dina prosés ngagunakeun mikroskop.Naha anjeun terang titik sareng titik di luhur anu kedah diperhatoskeun?


waktos pos: Apr-26-2022