page_head_bg

Warta

Pamakéan sareng pancegahan piring petri

Barang gelas anu énggal atanapi anu dianggo kedah direndam heula dina cai pikeun ngalembutkeun sareng ngabubarkeun alatna.Barang gelas anyar kedah dikumbah ku cai ketok sateuacan dianggo, teras direndam sapeuting kalayan asam hidroklorat 5%;Barang gelas anu dianggo sering digantelkeun sareng sajumlah ageung protéin sareng gajih, garing saatosna henteu gampang digosok, janten kedah langsung dilebetkeun kana cai bersih pikeun ngagosok.

1. Hal-hal anu kedah diperhatoskeun:

Saatos beberesih sareng disinfeksi sateuacan dianggo, naha piring petri bersih atanapi henteu gaduh dampak anu ageung dina padamelan, tiasa mangaruhan ph medium budaya, upami aya sababaraha bahan kimia, bakal ngahambat kamekaran baktéri.

Piring petri anu nembé dipésér kedah dikumbah ku cai panas heula, teras direndam dina larutan asam hidroklorat kalayan fraksi massa 1% atanapi 2% salami sababaraha jam pikeun ngaleungitkeun zat basa anu bébas, teras dikumbah ku cai sulingan dua kali.

Upami anjeun hoyong budaya baktéri, teras nganggo uap tekanan tinggi (umum 6,8 * 10 5 Pa uap tekanan tinggi), sterilization dina 120 ℃ pikeun 30min, garing dina suhu kamar, atawa sterilization panas garing, nyaeta nempatkeun piring Petri dina oven. , kontrol suhu di ngeunaan 120 ℃ dina kaayaan 2h, Anjeun bisa maéhan huntu baktéri.

Piring petri anu disterilisasi ngan ukur tiasa dianggo pikeun inokulasi sareng budaya.

2. Paké métode:

Tempatkeun botol réagen pikeun dianggo dina posisi anu pas dina daérah damel, sareng leupaskeun tutup botol réagen anu badé dianggo.

Teundeun piring petri di tengah rohangan kerja anjeun;

Cabut tutup botol réagen sareng siphon réagen tina botol réagen nganggo pipette.

Pasang tutup piring petri di tukangeunana;

Gently nyuntik medium budaya langsung kana dasar hiji sisi piring;

Pasang tutupna dina piring petri;

Teundeun piring di sisi na, janten Kade ulah ngantep sedeng asup kana spasi leutik antara tutup jeung handap;

Leupaskeun jarami dipaké.


waktos pos: Apr-26-2022